söndag 30 december 2012

Fullspikat!

Oj, vilken dag! Barnen är helt slut och även jag, phu!

Klockan 07.30 väckte jag båda barnen så att vi skulle slippa stressa och klockan 09.00 hoppade vi på bussen in till Globen. Vi var där strax efter 10.00 och showen började 11.00 så det var skönt att slippa stressa, vi kunde i lugn och ro spana in Globen, kolla noggrant vilka grejer som önskades mest så att de inte skulle ångra sig sen. Jag kan ju säga att det är inte billigt att handla "souvenier"! Jag hade lovat att de skulle få köpa varsin leksak och varsin sak att äta i pausen och de valde varsin "snurra" och de kostade 180 kr styck och i pausen köpte Max en popcorn "hink" för 90 kr och Smilla en isglass/drink i Tingeling mugg för 90 kr! Vi hängde in kläderna i garderoben för 60 kr så allt som allt gick det på 600 kr!!! Ändå tjatade de om ballonger, målarböcker och tröjor.....tänk de barnfamiljer som har fler barn, bara biljetterna kostar ju 265 kronor styck, tur att vi slapp betala för biljetterna i varje fall :-)


Showen var jätte bra och faktiskt den bästa någonsin tycker jag, jag tror att detta var min 7:e gång som jag ser Disney on Ice och den här gången tyckte jag att tiden gick så fort och det var väldigt underhållande och proffsigt gjort. Ett plus var väl också att barnen satt som ljus hela tiden och Smilla var alldeles till sig efteråt och ville se det igen och igen och igen!!!


Det var lunchdags när allt slutade och vi gick in på Globen centrum och åt sushi, både Smilla och jag älskar sushi och hade längtat efter det och Max ville som vanligt ha kyckling och ris istället.


Sen åkte vi hem och tog bilen till Ica Maxi för att trängas med alla andra, vi kunde inte handla igår eftersom min enorma nackspärr höll i sig hela dagen och det var omöjligt att åka iväg. Idag är jag mycket bättre i nacken och nu är det bara en "vanlig" nackspärr för själva "låsningen" har släppt :-) Smilla brukar alltid vilja vara inne på Ica Maxis "lekhus" och leka medan jag handlar men Max har aldrig riktigt vågat utan brukar välja att handla med mig istället men idag ville han! Det var ju jätte skönt för mig så att jag kunde handla i lugn och ro och barnen fick leka i nästan en timme och var rätt nöjda när jag hämtade dem.

Vi skulle ju handla nyårsmiddag men eftersom jag inte bestämt menyn än så blev det en massa ihop plock av allt möjligt så vi får se vad det blir imorgon :-)

Ikväll har vi bakat!!! Barnen tjatade och tjatade att de ville baka cupcakes så till slut gav jag vika fast jag egentligen inte orkade. Men de fick sköta det mesta själva tills deras stora glädje och gissa om de var lyckliga och kladdiga efteråt! Jag tänkte att de får bli som de blir men de blev faktiskt jätte goda och vi har bestämt att vi ska bjuda på dem till dessert imorgon :-)


Nu sover barnen äntligen i deras sängar och jag sitter och väntar på att min käre man ska komma hem!
Tänk vad olika dagarna kan bli, igår gjorde vi ingenting och idag har vi gjort massor!!!

2 kommentarer:

cecce sa...

Vilken härlig dag!:-)

Ja det gäller att hålla i plånboken minsann på dessa event:-) Har varit på Disney on ice tre gånger och blev lite sugen på att gå igen efter din fina recension.

Tycker cupcakesen blev jättefina:-)!!

Önskar dig ett gott slut och ett fantastiskt 2013!

Kram Cecce

Popprinsessan sa...

Hoppas att maken kommit hem ordentligt nu och att ni får en riktigt fin kväll tillsammans! Gott nytt år!
Kram