måndag 31 oktober 2011

Dumma dumma bil.....

Åh, än en gång så har bilen strulat för oss, det är verkligen mening att vi måste köpa en ny tror jag. Idag efter dagis åkte jag och barnen till Ica Maxi för att storhandla. På vägen hem var det lite bilköer och helt plötsligt börjar bilen koka! Så där blir vi ståendes vid vägkanten med motorhuven uppe och bolmande rök som väller ut samtidigt som två hungriga, trötta barn sitter i bilen och är irriterade. Jag hoppades att någon av de bilar som åkte förbi oss skulle stanna när de såg att det var en ensam "mamma" med 2 barn i bilen men icke sa Nicke, ingen var intresserad av att hjälpa oss. Det slutade med att jag fick lämna bilen och ta taxi hem!! Dessutom tog det en stund innan jag fick tag på en taxi som hade 2 bilbarnstolar eftersom det var i rusningstrafik, gissa om jag var slut när jag äntligen kom hem med 2 trötta, hungriga barn plus alla matkassar!!!
Jocke ska hämta bilen nu ikväll efter jobbet, förhoppningsvis vill den bara ha lite kylarvätska men eftersom den blev het så fort så kan det vara en "rem" som gått av.... vi får se....snälla håll tummarna med oss!

Smilla bad om att få läsa "Gud som haver" nu ikväll innan hon somnade, vi gjorde det ibland förr när hon var mindre men det var länge sen nu så det var lite lustigt att hon ville göra det just ikväll. När vi låg i sängen och läste den så fick jag lite ångest och började fundera på hur många svordomar som jag egentligen sa där i bilen... Hmm...


Simskola

Igår började min dotter Smilla på simskola och hon älskade det! Så himla roligt att se när hon "simmar" runt i poolen med ett stort leende, eftersom det inte blev någon dans den här terminen så ville vi hitta på en annan aktivitet med henne och när vi var på Teneriffa så såg vi hur mycket hon ville lära sig att simma och hur duktig hon var i poolen så då tog vi beslutet att hon ska få gå på simskola och det blev verkligen en hit!

söndag 30 oktober 2011

2 underbara middagar på rad med underbara vänner!

Det blev en jätte trevlig middag här hemma igår. Jag gjorde en kasslergratäng som faktiskt blev jätte god! Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet om någon vill prova. Det är super enkelt att göra och jag tycker att det är perfekt att bjuda på middagar som man kan förbereda innan gästerna kommer. När gästerna kom igår så stoppade jag in gratängen i ugnen och den blev precis klar när fördrinken var slut och då var det bara att koka färsk pasta i 3 minuter och simsalabim så var middagen färdig och jag kunde vara social med gästerna istället för att stå ensam i köket i en massa matos :-)

Gratinerad kassler med mozzarella & pesto

Skär kasslern i skivor och lägg i en ugnsform
varva mozzarella och tomatskivor och lägg mellan kasslerskivorna
och klicka sedan ner grön pesto mellan skivorna. Jag blandade ut peston med creme fraiche för jag var rädd att det skulle bli "torrt" annars.
Toppa allt med nyriven parmensanost, strö över pinjenötter och stänk över lite olivolja.

Gratinera i ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Garnera med färsk basilika och servera gärna färsk pasta till.

Voila!
Ikväll var vi själva middagsgäster hemma hos våra vänner Anna, Jimmy, Lily & Mika. Vi gillar att bjuda hem gäster på middag men det är ju ännu trevligare att få vara middagsgäster hos andra och slippa tänka på annat än att bara njuta av den goda maten. Mika som bara är 6 månader fick ärva lite kläder och leksaker av Max och Smilla kunde leka med Lily som är 1 år äldre än henne. En super trevlig kväll!!!

Nu är det dags att gå och lägga sig, även fast vi "tjänar" en timme i natt så lär vi inte få det i sömn eftersom barnen som vanligtvis vaknar klockan 06.30 kommer att vakna 05.30 imorgon bitti misstänker jag och imorgon är det en stor dag för Smilla eftersom hon ska börja på simskola! Hon längtar jätte mycket och har redan lagt fram sin baddräkt :-)


God natt!

fredag 28 oktober 2011

Fredagsmiddag med vänner

Idag har barnen fått gå på dagis, jag och Jocke har haft olika jobbmöten så dagen har rullat på rätt snabbt. Ikväll kommer våra vänner Jocke, Ylva, Elliot, Hasse, Sarah och Ruth på middag till oss så det blir full fart :-) Det var länge sen vi hade någon på middag så det ska bli så roligt att laga lite lyxigare mat än den vanliga "vardagsmaten".

Önskar er alla en underbar fredagkväll!!!

P.s. Här kommer ett tips på julklappar, sprid gärna vidare :-)
(Klicka på bilden för att få den större)



torsdag 27 oktober 2011

Nu ska vi snart ta tåget hem till Stockholm, det ska bli skönt att komma in i vardagen igen och barnen får gå på dagis. Även fast de trivs här uppe på landet bland alla djur så saknar de sina jämnåriga kompisar på dagis.

onsdag 26 oktober 2011

Hjälp småfåglarna!

Nu är det frost på nätterna här uppe i Hälsingland och snart kommer säkert snön, det är bara en tidsfråga känns det som... de som drabbas värst av snön (förutom jag som hatar vintern) är småfåglarna som inte kommer åt någon mat så nu får vi hjälpas åt att se till att de får en bra vinter. Ett tips är att köpa detta fina zinkhus till dem, då gör man inte bara en god gärning för fåglarna utan man får även en trendig och fin trädgård! Fågelhuset kostar 349 kr och kan beställas hos Living and Room.

tisdag 25 oktober 2011

Dags att skrota?!

Ja, vart tar tiden vägen? Tur att vi ska ställa tillbaka klockan en timme på söndag så vi får lite extra tid ;-)

Är just nu uppe i Hälsingland för att hämta barnen som varit hos mina föräldrar, eftersom vi har så svårt att hitta barnvakt i Stockholm så får vi ibland lösa det så att de är här uppe. Som tur är så är det inte så jätte långt, drygt 28 mil.... den här gången tog vi tåget upp eftersom bilen var på verkstaden. I vanliga fall så är det ganska jobbigt att åka tåg med barnen, de vill hela tiden springa i gångarna och trycka på alla knappar så att dörrarna öppnas mellan vagnarna. Men den här gången hade vi sån tur att vi hamnade i samma vagn som Glada Hudik teatern, bättre barnvakter kan man inte få :-) De pratade med barnen hela resan och lekte med dem, en av dem låg t.o.m på golvet och körde bilar med Max! Ha ha, de är så söta, när vi skulle gå av frågade de vart vi ville ha deras autografer :-)



På torsdag är det dags att åka tåg hem igen så vi hoppas att den resan kommer att gå lika smärtfritt.

Jo, bilen, den har återigen strulat.... det känns som om den har varit i gränslandet till skroten väldigt länge. Men vi har sagt det sista året att nu kör vi tills den rasar för det är synd att skrota en fungerande bil och vi får inte mycket för den om vi säljer den. Så i förra veckan så vägrade den att starta.... då sa vi att nu är det nog dags.... MEN det kanske bara var batteriet som var gammalt så vi köpte ett nytt men den startade ändå inte. PUH, hur gör vi? Vi är i stort behov av bil och man hittar inte en ny bil över en natt så vi bestämde oss att lämna in den på verkstaden för ett kostnadsförslag. En vecka senare har vi inte hört något från verkstaden, vilket vi dömde som ett dåligt omen och t.o.m. JAG börjar kolla efter bilar på Blocket. Men igår så ringde de och sa att bilen var färdig och kunde hämtas.... ÖH, vi ville ju bara ha ett kostnadsförslag.... då sa de att det blev billigare att laga den då det bara var några ergade kontakter som spökade så hela kalaset slutade på 475 kr!!!!!!!! Ha ha.... ibland ska man ha tur :-)


 Oj, vilket tråkigt inlägg detta blev, tror att min formkurva gällande bloggen kommit in i en höstdepression eller något för det känns som jag inte har något att skriva om längre..... :-(

A Reaching Hand

Idag lanseras A Reaching Hands första välgörenhetsvin, Khwezi, i Systemsbolagets beställningssortiment (nr 70994-09). Allt överskott från försäljningen går till A Reaching Hand. Vinets namn, Khwezi, kommer från språket Xhosa, vilket är Sydafrikas näst största stamspråk. Detta är bl a Nelson Mandelas modersmål. Khwezi betyder ”den lysande morgonstjärnan” och står för nästa generations framtid, något som A Reaching Hand dagligen arbetar med. Läs mer om Khwezi vinet på bloggen: http://blog.areachinghand.com/

SKÅL!

 

söndag 23 oktober 2011

Underbar lägenhet till salu!

Som ni säkert vet så behöver vi flytta till en större lägenhet, våra fina vänner Anna & Patric ska sälja sin härliga vindsvåning som ligger nära Stureplan. Det är en drömlägenhet som jag gärna skulle köpa om jag haft råd... den har ett utgångsbud på 12 900 000 kr! Men då får man en privat hiss in i lägenheten, 2 takterasser och ett helt våningsplan för sig själv!
 

fredag 21 oktober 2011

Host host...

Barnen är hos mormor och morfar, mannen i Indien med Robert Wells och jag är ensam hemma med en lååång "att göra lista". MEN så blir jag förstås sjuk, orkeslös och orkar inte göra någonting, ångest! Det positiva är att jag kan ta hand om mig själv och kurera mig, kan ligga och hosta och snörvla på nätterna utan att vara rädd att väcka någon.
Ikväll ska jag träffa en kompis på stan och gå på bio och sen blir det kanske ett glas vin... vi får se hur länge jag orkar vara ute ;-)

måndag 17 oktober 2011

The Red Wedding!

I lördags var vi på ett underbart bröllop, det var våra vänner Åsa & Tommy som gifte sig. De hade färgtema rött och brudklänningen och t.o.m. slöjan var knallröda. Vigsellokalen, mingellokalen och restaurangen sprudlade i enormt många stora, vackra röda rosor. Hela bröllopet var enormt vackert och mycket påkostat och den kända modedesignern Lars Wallin hade skapat bruden och tärnornas röda klänningar, Stefan Sauk var toastmaster och Martin Stenmarck, Hanna Hedlund & min käre man sjöng och spelade under vigseln.



Många kändisar var bjudna så när vi anlände till festen stod både Se & Hör, Expressen och många andra tidningar på plats och fotograferade. Dagen efter var följande bilder i Expressen:


Mässa i 5 dagar!

De senaste 5 dagarna har jag varit ute på Hem och Villa mässan i Älvsjö och jobbat i Living and Rooms monter. Det har varit jätte roligt och vi har fått in väldigt många intresserade värdinnor och konsulenter, så kul!

onsdag 12 oktober 2011

Hem och villmässan

Idag har jag varit ute i Älvsjö på Hem och Villamässan och byggt Living and Rooms monter. Jag ska stå där torsdag - söndag så det ska bli roligt! Hoppas få träffa många inredningsintresserade människor som vill veta mer om företaget.


UnderBaraBarn mässan är också där samtidigt och den kan jag också rekommendera er att gå på! Jag ska själv försöka smita in där och få lite inspiration och kolla på fina barngrejer. Såg idag att de gjort enormt fina ballongkreationer vid entrén.

tisdag 11 oktober 2011

Hösten har kommit in i lägenheten

Jag gillar att ha det stilrent hemma och gärna i neutrala färger men häromdagen fick jag ett ryck och köpte guldbruna gardiner! Jag var väldigt osäker om hur det skulle passa hos oss och jag är ännu osäker... har satt upp dem på "prov" för att försöka få in känslan men jag vet fortfarande inte om jag gillar färgen hemma hos oss...... nu behöver jag ärliga omdömen, vad tycker ni?
OM jag behåller dem ska jag självklart stryka dem och jag ska även leta efter andra kuddar som matchar gardinerna bättre.

och vinnaren är.....

Nu är det dags att meddela vem som vann en mössa från Ocky, det stod mellan 12 stycken tävlanden och vinnaren blev:


Hilla som har bloggen My Woodhome.


Custom Glitter Text


Meddela mig din adress och vilken storlek och färg du önskar så ser jag till att Annika Duckmark skickar en mössa till dig!

måndag 10 oktober 2011

Ministar Smilla

Jag lovade ju att lägga ut en video från när Smilla dansade till Mamma Mia på Teneriffa, så här kommer den för de som vill se:

Möhippa

I lördags var jag på möhippa då min kompis Åsa gifter sig nu på lördag. Vi började dagen med en turridning ute i Åkersberga, det var kallt med väldigt roligt då jag är en gammal hästtjej.


Sen fortsatte vi att "göra stan" och det blev mycket champagne, god 3-rätters middag och goda drinkar, precis som det ska vara på en möhippa :-)

Längtar till på lördag då vi ska gå på bröllop! Det blir vårt första bröllop efter vårt egna så det ska bli så roligt! Typiskt nog är vi bjudna på två bröllop samma dag så det var väldigt svårt att behöva välja mellan två vänners bröllop :-(

fredag 7 oktober 2011

Grattis älskade Max!!!

Den 7 oktober 2009, för exakt 2 år sen så födde jag min underbara son Max Karl Leslie. Jag är så stolt över honom och han är världens gosigaste och mysigaste kille! 

Grattis äskade Max på din 2 års dag!!!


torsdag 6 oktober 2011

Ni glömmer väl inte att tävla?

Glöm inte bort att tävla om höstens tuffaste mössa från Ocky! 

Klicka på följande länk för att tävla:
http://niehoffs.blogspot.com/2011/09/tavling-ocky_26.html






 

Semesterminnen!

Nu är vi hemma och försöker landa i vardagen igen, efter en vecka härlig familjesemester på Teneriffa. Vi har haft det jätte bra och barnen kommer att leva på detta väldigt länge för de har haft otroligt roligt. Vi kan verkligen rekommendera att bo på ett Sunwing hotel när man reser med barn för har barnen det bra så har även vi föräldrar det bra. Maskotarna Lollo och Bernie gör förstås det mesta, barnen fullkomligt älskar dessa maskotar och vi föräldrar måste nog också erkänna att de är härliga. Efter en vecka med dem så kan vi alla 4 både sjunga och dansa till Lollo & Bernie sången och vi saknar faktiskt dem och deras goa kramar rätt mycket.... Ja, Ving vet verkligen hur de ska få barnfamiljer att återvända för barnen kommer inte att acceptera att resa utomlands utan att få träffa dem igen :-)

Poolerna var toppen med sötvatten och 3 olika storlekar. Den minsta var Max mest i, Smilla i den lite större och vi vuxna i den största. Men sista dagarna så hade både Smilla och Max blivit sådana vattendjur så de guppade runt själva med sina armpuffar i vuxenpoolen och Smilla tränade varje dag på att lära sig simma. Så duktig! Här kommer en bildkavalkad, klicka på bilderna om ni vill se dem större: