fredag 30 september 2011

Ministar Smilla


Internet funkar faktiskt rätt bra här så här kommer ännu ett inlägg från oss :-)
Vi vet ju sen länge att vår dotter Smilla har ärvt sin pappas musik/sångintresse och har stått på många scener både i Sverige och utomlands tillsammans med Jocke men nu har hon som 4 åring för första gången äntrat en scen helt själv. Gissa om vi är stolta föräldrar ;-)
Andra kvällen här på hotellet så hade de en ministarshow där barn mellan 4-7 år fick gå upp på scenen och mima/sjunga/dansa  till en låt. Vi var lite osäker om Smilla verkligen skulle göra det  men hon ville absolut och hon verkligen briljerade!  Kommer att lägga ut en film sen så de som vill kan se.
Eftersom de inte hade Manboy så valde hon Mamma Mia, personalen på Ving sminkade henne och hon fick låna en klänning som hon älskade. En tjej från Ving lärde Smilla ett dansnummer och sen utan att ens titta åt oss föräldrar så gick hon upp på scenen, dansade sig igenom låten och blev sen intervjuad av konferencieren . Hon fick bl.a. frågan om vad hon ska bli när hon blir stor och då sa hon Pippi Långstrump då frågade konferencieren varför och hon svarade:
- För då är man ledig.... Ha ha..... på frågan vad hon skulle göra om hon vann en miljon så sa hon att hon skulle ge pengarna till mamma :-D

 Nu pratar hon bara om att hon vill upp på scenen igen!!!



torsdag 29 september 2011

Semester!!!

Hej! 
Nu är vi på Teneriffa och har det hur bra som helst. Det är 26 grader varmt i skuggan så ni kan tänka er hur varmt det är i solen! Puh! Vi har ju valt all inclusive så det är jätte skönt att slippa tänka på pengar, bara att peka på det man vill ha överallt på hotellet och bli serverad. Lyxigt! Vi har även valt att skämma bort barnen den här veckan så de får nästan allt de pekar på i mat/glass/godisväg så gissa att de är lyckliga. Det finns ju glass, juicer, desserter, popcorn och massa annat som de älskar. Vår terass ligger precis bredvid barnpoolen så det är så smidigt att springa ut och in ur längenheten om man ska hämta något och barnen kan bada i timmar utan att tröttna.
Andra favoriter är maskotarna Lollo och Bernie som går runt och leker med barnen.

Lägger in några foton från Arlanda också precis innan vi gick på planet.



 

tisdag 27 september 2011

Bye Bye

Om vi får bra internetuppkoppling så kommer jag att blogga under veckan, annars ses vi nästa vecka!

Puss & Kram och glöm nu inte att tävla!


måndag 26 september 2011

Tävling - Ocky

NU är det dags att tävla!!! Det var länge sen jag hade en tävling här på bloggen så det känns roligt att få chansen att ha en och jag hoppas att ni är många som är med och tävlar!

Priset är en cool mössa från Ocky! Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om Annika Duckmarks mössor som hon designat och döpt till Ocky eftersom hennes son älskar Hockey och när han försökte säga det så blev det "Ocky".
Smilla och Max har varsin mössa och använder dem flitigt varje dag så vi kan verkligen rekommendera dem, så om ni inte lyckas vinna en så gå in och beställ en HÄR! Där hittar ni även några fina tröjor i samma märke och ni kan även se att storlekarna på mössorna går ända upp till vuxenstorlek!!!


För att tävla, gör så här:

Maila svaret på följande fråga till:
annelieniehoff@gmail.com
-Vad heter grundarna till hemsidan/webbshopen Brightbuy? (Svaret finns på hemsidan).


Länka sedan till denna tävling från din blogg och lägg in denna bild:


Om du inte har en blogg så kan du istället maila denna tävlingslänk till 10 vänner plus mig:
http://niehoffs.blogspot.com/2011/09/tavling-ocky_26.html

Dragning sker söndag den 9 oktober och vinnaren får då välja valfri färg och storlek på mössan!

LYCKA TILL!!!

Buzzador

Jag lovade att återkomma när jag testat Vanish tvättmedlet som jag fick att testa från Buzzador. Eftersom jag har två småbarn som går på dagis så blir kläderna ofta smutsiga och får många fläckar. Jag har använt Vanish i alla tvättar och det är jätte svårt att säga om det är tack vare Vanish som fläckarna försvunnit eller om de skulle ha försvunnit ändå. Men idag gjorde jag ett test på två tröjor där jag visste att det var "svåra" fläckar. Jag gnuggade först in Vanish och lät det verka i 30 minuter. Sen slängde jag in dem i maskinen tillsammans med ytterligare Vanish och körde en tvätt. Men tyvärr försvann inte fläckarna :-( 
Kanske gjorde jag något fel....





Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Det är jätte roligt och om du också vill bli en buzzador, klicka här så blir du värvad av mig, jag har användarnamn ”ape” hos Buzzador.

söndag 25 september 2011

Möhippa

Igår hade vi möhippa för min vän Anna som ska gifta sig om 3 veckor. Hon var med i tv-programmet Robinson 2003 och där träffade hon sin blivande man Patric. Anna har också varit med i den Finska melodifestivalen och kom 2:a.


Så temat på möhippan var Melodifestivalen och Robinson. Hon fick bl.a. sjunga sin melodifestivallåt "A little crazy" på ett podium på Stureplan, tanken var först att hon skulle stått på svampen och sjungit men tyvärr gick det inte att genomföra. Sen åkte vi limousine till Eriksdalsbadet och där fick hon lära sig simhopp och även där sjunga sin låt uppe ifrån trampolinen :-) Efter det åkte vi till Sturebadet där vi hyrt Turkiska avdelningen och det var hur mysigt som helst, vi åt god middag på Subitos kontor och Anna fick göra en ler-skulptur av Patric och måla en tavla. Vi avslutade kvällen på Café Opera med ett drinkbord där champagnen fortsatte att flöda :-)


Skvallertidningen Se och Hör var också på plats och fotade oss så nu får ni köpa nästa nummer ;-)



 Tack Anna och alla ni andra härliga tjejer för att ni var med och gjorde denna dag helt fantastisk! 



lördag 24 september 2011

Lena Philipsson - Min drömshow

Jag gillar Lena, hon kan verkligen bjuda på sig själv, en cool tjej!

Tack Kina för biljetten!!!

fredag 23 september 2011

Ändrade planer

Jag som har städat och fixat hela dagen inför kvällen då några kompisar skulle komma över på ett lite vinmys och kolla på inredning. Under dagen är det fler och fler som ringt och avbokat så till slut var det bara 2 gäster kvar.... så typiskt men eftersom jag inte hade några andra planer så såg jag ändå positivt på kvällen och började t.o.m. kolla på drinkrecept. När mannen och barnen är borta dansar mamman på bordet ;-)

MEN så ringer min vän Kina och frågar om jag vill följa med på Lena Philipsson på Cirkus och det vill jag såklart men taskigt att ringa och boka av de andra två.... ÅNGEST! Jag kollade med dem om det var ok och det var det så nu sprättar Kina och jag champagnen och går på Cirkus istället! Hon kom precis och jag ska bjuda på lite god pasta innan vi åker iväg.


Inredningsparty i Jättendal

I tisdags var det Living and Room inredningsparty uppe i Hälsingland och det var så mysigt! Vi höll till i ett gammalt hus utan elektricitet så vi tände upp massor av ljus och satte fyr i öppna spisen och vilket höstmys det blev!
Bild lånad från Hilla, My Woodhome:

Svamporgie

Det finns så mycket svamp i Hälsingeskogarna just nu och jag har sån ångest över att jag inte hinner ut och plocka. Det finns inget bättre än att ha frysen full med svamp när hösten och vintern kommer, kunna göra goda soppor, pajer och grytor.

MEN min syster Helena har plockat åt mig! Hon är så snäll så nu har jag flera kilo svamp att frossa i! Både trattkantareller men även massor av svart trumpetsvamp! MUMS!!!


Igår kväll lyxade vi till det med varsin svamptoast, Jocke och jag. Idag har jag ätit pasta med svamp/bacon sås och imorgon planerar jag att göra en paj med svart trumpetsvamp och bjuda mina vänner på som kommer hit. Jag kommer snart se ut som en svamp ;-)

Det syns att mamma varit här...

för silverbesticken blänker när man öppnar besticklådan, tack mamma!
 


Ett av familjen Niehoffs vardagslyx är att vi alltid äter med silverbestick, fattar inte varför de ska ligga undangömda och inte användas. Men nackdelen är förstås att man ofta måste putsa dem...

Vad har ni för vardagslyx?

torsdag 22 september 2011

Använd inte extensions med tejp!

Om du funderar på att sätta i extensions i håret så rekommenderar jag INTE att använda hår som man "tejpar" på. Jag gjorde ju det inför bröllopet och det var smidigt och blev jätte fint. MEN nu 6 veckor senare när jag skulle ta bort det hos frisören så var det tortyr! Man skulle ta bort det med ett speciellt medel men det var jätte svårt och det gjorde så ont! Jag är fortfarande öm i hårbotten och och det är massor av klister kvar som inte går bort! Mitt riktiga hår blev slitet och fult så jag var tvungen att klippa bort rätt mycket :-(



Men en sak är säker, jag trivs mycket bättre med långt hår istället för kort så jag kanske sätter i extensions igen tills mitt riktiga hår har växt ut. Någon som har tips på vad jag ska prova för metod?

Barnshopping.se

Jag har haft sovmorgon och sovit en hel natt utan att vakna av barn som klättrar upp i sängen. Typiskt nog så skulle Jocke iväg tidigt och jobba men jag sov kvar en extra timme vilket kändes så lyxigt, ingen som stod och drog i täcket och ville ha frukost eller skulle iväg till dagis :-)

Kin och jag hade rätt mysigt igår på bloggeventet, blev lite besviken på snittarna som kändes "vardagliga" men de var ändå rätt goda. De visade sig även vara tävlingar hos varje utställare men ingen informerade oss om detta så när det var prisdragning vid slutet så kändes det lite snopet eftersom vi inte haft chansen att vara med :-(



Företag på plats var: Disney Junior, Önskefoto, The Buppa Brand, Baltex, SOS Alarm, Tassimo, Brands for kids, Vossatassar samt Rica Talk Hotell. 

Det var även barnmodevisning med kläder från Tutti Piccolo och Agatha Ruiz De La Prada Baby.
Konferencier för kvällen var storbloggaren och vana vimlaren Lotta ”Vimmelmamman” Gray.

 

Jag gillade kaffemuggarna som låg i goodiebagen, jag dricker ju ofta kaffe på "språng" så dessa blir perfekta för mig plus att de är snygga! Sen låg även barnskivan Babblarna med i påsen, de har alltid varit mina barns favoriter och det är våra goda vänner Anno Bhagavan och Johan Rask som spelat in skivan i Jockes studio. Snart kommer uppföljaren som just nu håller på att spelas in så den ser vi verkligen fram emot!


Goodiebagen som var en väska från Elodie Details innehöll bl.a: Barnmat från Hipp, Jogolino från Nestlé, mössor från både My Kiddoo och Vossatassar, bok från Pino, DVD-filmer från Pino, och 2 stycken från Disney Junior, Babblarna-cd plus figur, blekningstandborste, tamponger, ansiktsmask, 2 par strumpor från Vossatassar, avsminkningsservetter, organic body lotion, kortlek från Takida, magtabletter från Lactistress, organic body oil, jojo, kaffemuggar från Sweet coffee, nappflaska & napp från Avent, nässpray, gratis fotobok, kryssning med Birka Paradise, coverUp märken och en croslite gubbe från Crocs.

Stort tack Barnshopping.se för kvällens event och den fina goodiebagen!!!

onsdag 21 september 2011

Bloggmingel

Nu är jag i Stockholm igen! Ska bara svida om och sen gå på ett bloggevent tillsammans med en tjej som heter Kin. Vi har känt varandra sen vi var små eftersom vi växte upp i samma "by" uppe i Hälsingland men egentligen aldrig umgåtts och nu bor vi faktiskt båda i Stockholm och eftersom hon precis börjat blogga så tänkte jag bjuda med henne in i denna underbara bloggvärld :-) 
Det är ju flera bloggevent i månaden och varje gång får vi bloggare en "goodiebag" full med grejer som de vill att vi ska blogga om. Tjänster och gentjänster :-)

Lovar att visa upp vad kvällens goodiebag innehåller när jag kommer hem :-)

tisdag 20 september 2011

Sunnanbäck

Nu är vi uppe i Sunnanbäck och vädret är fantastiskt, barnen har varit uppe sen 05.30 så redan klockan 08.00 var de ute på gården och lekte. De tycker ju att det är rena paradiset här uppe med alla traktorer, en morfar som bygger garage, lekstuga, kossor, höns, katter och hund....

Snart ska jag åka in till Hudik och ta bort mina hårextensions som jag haft sen bröllopet, det ska faktiskt bli skönt att bli av med dem samtidigt som jag kommer att sakna mitt långa hår :-)

Ikväll ska jag hem till Helena i Jättendal på en Living and Room visning så det ska bli trevligt! Sen åker jag tillbaka till Stockholm imorgon igen, men barnen blir här resten av veckan.

måndag 19 september 2011

OCKY

Förra veckan damp det ner ett paket i brevlådan och i den låg det två härliga mössor designade av Annika Duckmark. Märket heter Ocky och namnet kommer från hennes son Justin som älskar hockey men när han uttalar hockey så blir det "ocky", så gulligt!

Mössorna kommer verkligen bli höstens favoriter på barnen!



Det bästa av allt är att ni snart kan vinna en sådan mössa här på bloggen! Så håll utkik!!!

lördag 17 september 2011

Snart är det jul, jag har redan fått julkänsla....

Efter flera dagars inredningspartyn med Living and Room så har jag lyckats få julfeeling och längtar faktiskt till julen så att jag får tända ljusen i adventsljusstaken och plocka fram de fina tomtarna.


Jag gillar även "nytänket" med att ha en adventsstjärna med ett levande ljus i fönstret så man slipper det elektriska. Superfint!


Så många fina burkar som man kan stoppa så mycket gott i och dekorera, jätte fint att ha framme.

Living and Room har även kommit fram med en snygg stjärna i vitt trä som man kan sätta julkorten på, mycket smart så man slipper sätta upp dem på kylskåpet eller att de försvinner i posthögen...

onsdag 14 september 2011

Randigt

Visst är det snyggt med randigt? Jag älskar randigt och är helt insnöad på det just nu :-) Har surfat runt på en hel del inredningsbloggar idag och lånat lite bilder ;-)


Randiga kläder är också väldigt hett just nu och jag gillar dessa från Geggamoja:

Höstfest

Igår var det höstfest på dagis så hela familjen gick dit och åt mat, fikade och myste tillsammans med alla barn, föräldrar, syskon och pedagoger. Alla fick ta med sig en maträtt som vi ställde på en buffé och sen var det fritt fram att smaka av alla rätterna. Många av familjerna kommer från andra länder och hade med sig en maträtt från deras land vilket var lite kul.

tisdag 13 september 2011

Bästa frieriet?

Här var det inga 10 månaders planering eller sömnlösa nätter innan den stora dagen :-)

Hade ni velat råka ut för samma grej? Jag är tveksam, det är hur romantiskt som helst och inget öga torrt men jag är ett kontrollfreak ;-)

måndag 12 september 2011

Molnen är änglarnas sängar

Idag när vi gick från dagis så frågade Smilla mig om jag visste varför molnen rör sig för det visste faktiskt hon. Jag bad henne förklara för mig och då berättade hon:
 
- Jo, molnen är ju änglarnas sängar och när de är busiga så hoppar de i sängarna och därför rör sig molnen.

Det var fint sagt tycker jag!  





SupersnällaSilverSara

Här är en bild på min underbara dotter Smilla och SuperSnällaSilverSara Edvardsson som Jocke uppträdde med på Solnadagen i lördags.


lördag 10 september 2011

Blossa 2011

För nioende året i rad släpper BLOSSA sin årgångsglögg och i år smaksätts den med kaffe rostat av Arabicabönor från El Salvador. Flaskan pryds av koordinaterna från Finca Las Delicias, det plantage där kaffebönorna har odlats. Glöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 1 oktober, men den går att förhandsboka redan nu på BLOSSAs hemsida. Den kostar 89 kr.

Nova Star

Idag har jag rensat, rensat bland leksaker och kläder. Det är så otroligt skönt efteråt och helt plötsligt har man skapat en möjlighet att köpa nytt ;-) Jag älskar att köpa kläder till mina barn mer än till mig själv faktiskt. Till mig själv hittar jag sällan kläder men till barnen finns det ju hur mycket som helst! Ett märke som mitt hjärta brinner lite extra för är Nova Star, tyvärr har jag inte råd att handla där så ofta men då vi gör det blir vi aldrig missnöjda för även kvalitén är super!
 

Solnadagen

Idag ska vi på Solnadagen, Jocke spelade dubbelgig igår och ska även göra det idag så för att hinna se honom något på dygnets 24 timmar så får vi i varje fall stå och digga nedanför scenen lite. Han spelar idag med SuperSnällaSilverSara Edwardsson och hennes orkester: ”The flying carpet” i Skytteholmsparken vid Solna Centrum. Så om ni har möjlighet, kom dit och digga med oss!!!



fredag 9 september 2011

Monster

Min dotter är inne i en monsterperiod, hon frågar om monster hela tiden och som säkert de flesta mammor gör lugnar jag henne varje gång och berättar att det självklart inte finns några monster. Sen att det verkligen gör det behöver hon inte veta än på många år får jag hoppas:


När Smilla hade 4 års kalas förra helgen så fick hon en underbar bok som vi nu läser varje kväll och hon liksom vi andra tycker om den jätte mycket, så den kan vi verkligen rekommendera till alla rädda barn.

 

En bok om monster där man berättar om monster och hur monster är rädda för barn och hur man ska göra för att bli av med dem. Boken berättar om olika slags monster tex pruttmonstret, glassmonstret och stökmonstret. 

torsdag 8 september 2011

Bli på bra humör, detta smittar av sig!

Om ni känner er på dåligt humör någon gång eller om ni bara vill skratta, kolla på denna video när Max skrattar, man kan inte annat än börja skratta själv :-)

 

Älskar dig Max!
 

Höstkollektionen

Idag har både Smilla och Max varit på utflykt med dagis, de är så otroligt söta när de går iväg i sina gula västar. Max och hans kompisar håller i ett rep och de är så duktiga och alla bär sina ryggsäckar själva.


Själv så träffade jag några tjejer från Living and Room igår på en restaurang i Södertälje och vi hade så himla trevligt och vi är alla överens om att höstens/vinterns kollektion är helt underbar och man vill verkligen ha allt :-)

Tackkort

Nu har äntligen alla tackkort gått iväg! Det tog 4 dagar att skriva alla :-)

onsdag 7 september 2011

LOPPI-EVENT

Igår var det dags för ännu ett roligt event på Café opera! Det var höstens första We R Family event som fixades av Loppi.se. Dagens konferencier var modegurun Cecilia Blankens och Temat var ”nystart” inför hösten.


Följande företag var där och presenterade sig:
Name it som firar 25 år visade fina höstnyheter:

och de hade även deras söta maskot med sig:


Leila Söderholm, som jag fått äran att lära känna tidigare och som är känd från TV4's "Förkväll” fick berätta om hur enkelt träning kan vara och att det krävs endast 20 minuter om dagen för att bli i riktigt bra form. Hon frågade hur det gick med min träning (sist vi träffades åkte vi på en kryssning tillsammans och jag fick då en tränings-cd av henne). Jag berättade att jag varit duktig och tränat innan bröllopet men inte efter..... men jag LOVADE att börja igen..... hmmmf..... men jag kan verkligen tipsa om hennes tränings-cd som går att köpa HÄR!   Jag som har så dålig karaktär när det gäller träning borde ha en stående dejt med henne för hon kan verkligen inspirera mig!

Leila delade även ut en generös goodiebag från Life som innehöll C-vitamin tabletter, Rosenrot, hasselnötter och aprikoser.

Kickie Jansen, grundare av UnderBARA BARN-mässan var på plats och berättade om årets program.
Gro Play visade up leksaker som lär barn om miljö på ett enkelt och roligt sätt.




Little Minds och Active Kids visade upp fina kläder och prylar och Bambino delade ut smarta prylar för barn.


Som vanligt fick vi även en stor generös goodiebag som innehöll massor av bra saker:


Stort tack Loppi.se för som alltid ett jättetrevligt We´R´Family event!!!