onsdag 31 augusti 2011

Buzzador

Jag anmälde mig för ca. 2 år sen till att bli en Buzzador. Det betyder att man då och då får hem grejer gratis som man ska prova och sen recensera. Under dessa två år har jag fått prova kaffe, te, sminkborttagningsprodukter, duschkräm, lusmedel, smoothie, blöjor, ansiktskrämer och Natusan-produkter. 

Den här gången kom det ett tungt paket på posten och när jag öppnade det var det fullt av Vanish-produkter. 

Nämligen mer exakt 7 olika Vanish-produkter. Vanish är ett fläckborttagningsmedel som hjälper till att ta bort fläckar på textil på ett skonsamt och miljövänligt sätt - allt från uppenbara fläckar till de små som du kanske inte ser innan tvätt.

Jag återkommer om ett tag när jag hunnit testa produkterna om vilket resultat jag fått och om jag kan rekommendera dessa :-)

Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Det är jätte roligt och om du också vill bli en buzzador, klicka här så blir du värvad av mig, jag har användarnamn ”ape” hos Buzzador.

tisdag 30 augusti 2011

Bloggtips

Jag bad i ett tidigare inlägg att ni skulle tipsa mig om bra bloggar som jag kan börja läsa och jag har fått några förslag och en av dem fastnade jag genast för och satt och läste gamla inlägg i över en timme. Bloggen är så fruktansvärd hemsk och jag har gråtit så mycket men samtidigt kan jag inte sluta att läsa. Den handlar om en ung mamma och hennes 5 åriga dotter. Mamman har cancer och inte länge kvar att leva..... ja, om ni orkar får ni gärna gå in och läsa själva....



Sushi

Om ni saknar mig här på bloggen så kom ihåg att ni även kan gå in på Smillas blogg och läsa för den uppdateras lite oftare ;-)

Jocke är hemma och det är jätte skönt med lite avlastning med barnen, den här veckan har han bara 3 spelningar fredag - söndag så det känns lyxigt att ha honom hemma så mycket även fast han mest sitter i studion och jobbar ;-)

Idag har jag träffat min vän Sara och ätit lunch med henne och det var jätte trevligt att sitta och prata med en annan 2 barnsmor :-) Plus att vi åt sushi som jag fullkomligt älskar och aldrig tycks tröttna på!


lördag 27 augusti 2011

Ystad Saltsjöbad

Jag älskar att läsa bloggar men brukar hålla mig till ca. 10 stycken som jag följer dagligen. Det senaste året har det varit 80 % bröllopsbloggar men nu när jag har gift mig känns det inte lika roligt längre att läsa dessa bloggar så därför vill jag uppdatera mig och börja läsa nya fräscha så kom gärna med tips!!!

Jocke ringde precis, han är med Rhapsody gänget i Ystad ikväll och de bor på Ystad Saltsjöbad, samma härliga hotell som jag bodde på för 2 veckor sen när jag var på konferens med Living and Room.  Där var så himla vackert, alldeles vid havet, underbara varma källor och inredningen överallt på hotellet var exakt i min stil! Åh, längtar tillbaka!!!


Jag var ju alldeles nygift när jag var där och tankarna vandrade ofta och gärna tillbaka till bröllopsdagen. Det lustiga var då att just jag fick en potatis i form av ett hjärta!





Vintage Chic

 Shabby chic stilen har ju varit väldigt populär ett tag nu och nu kommer en "påbyggnad" av den stilen, nämligen Vintage Chic. Det är den slitna looken som gäller, ju rostigare desto bättre. Det ska se använt ut och är lätt att komplettera till den vita Shabby chic.

Hör av dig om du vill boka ett inredningsparty så får du chansen att se och känna på grejerna "live"!
E-mail: annelieniehoff@gmail.com

En blivande stjärna?

Ja, vad säger man.... vi har en tjej som älskar att stå i rampljuset och sjunga, dansa och spela. Undrar om hon också blir musiker/artist som sin far? Den här gången valde hon en lite speciell låt, en jullåt :-)


Efter en stund tog hennes lillebror över gitarren och de rockade järnet tillsammans:





fredag 26 augusti 2011

Tänkvärda ord

Denna text har jag kopierat från Facebook, jag tycker att det är så tänkvärd och fin så därför vill jag dela den med er också.

Att vara mamma.

Efter 17 års äktenskap ville min fru att jag skulle gå ut med en annan kvinna och äta och gå på bio. Hon sade, ”Jag älskar dig, men jag vet att den andra kvinnan älskar dig och skulle tycka om att vara med dig en stund.” 
* * * 
Den andra kvinnan som min fru ville att jag skulle träffa var min MAMMA, som varit ensam i 20 år, men kraven från mitt jobb och mina två barn hade gjort att jag träffat henne ytterst sällan. 
* * * 
Den kvällen ringde jag för att bjuda ut henne på middag och bio. 
* * * 
“Vad har hänt, mår du inte bra", frågade hon? 
* * * 
Min mamma är en kvinna som misstänker att ett samtal sent på kvällen eller en överraskande inbjudan betyder dåliga nyheter. 
* * * 
“Jag tänkte att det skulle vara trevligt att umgås lite med dig”, svarade jag. ”Bara vi två.”
Hon tänkte ett ögonblick och sade sedan, ”Det vill jag väldigt gärna.” 
* * * 
Den fredagen efter jobbet, när jag körde för att hämta henne, var jag lite nervös. När jag kom till hennes hus märkte jag att även hon verkade nervös inför vår träff. Hon väntade vid dörren.   Hon hade lockat håret och bar den klänning hon hade burit när hon fyllde år den 19 november. 
* * * 
Hon log med ansiktet strålande som en ängel.”Jag sade till mina vänner att jag skulle gå ut med min son, och de blev imponerade” sade hon, när hon klev in i bilen. ”De väntar med spänning på att få höra om vår träff.” 
* * * 
Vi gick till en restaurang som inte var förstklassig, men väldigt trevlig. Min mamma tog min arm som om hon var en Lady. När vi satt oss var jag tvungen att läsa menyn. Hennes ögon kunde bara läsa stor text. Halvvägs igenom förrätterna lyfte jag blicken och såg mamma sitta där och stirra på mig.. Ett drömmande leende låg på hennes läppar. ”Det var jag som brukade få läsa menyn när du var liten.”sade hon. ”Då är det dags för dig att slappna av och låta mig återgälda dig.” svarade jag. 
* * * 
Under middagen hade vi en angenäm konversation - inget märkvärdigt, men vi fick veta vad som hänt i varandras liv sedan sist vi sågs. Vi pratade så mycket att vi missade filmen: 
* * * 
När vi kom hem till henne senare sade hon: ”Jag vill gå ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda.” Jag gick med på det. 
* * * 
“Hur var middagen? frågade min fru när jag kom hem. ”Väldigt trevlig. Mycket trevligare än jag kunde tro.” svarade jag. 
* * * 
Några dagar senare dog min mamma i en svår hjärtinfarkt. Den kom så plötsligt att jag inte hade en chans att göra något för henne. 
* * * 
En tid senare fick jag ett brev med en kopia av ett restaurangkvitto från samma ställe där mamma och jag var och åt. En medföljande lapp sade: ”Jag betalade i förskott. Jag var inte säker på att kunna följa med; men i alla fall så betalade jag för två platser - en till dig och en till din fru. Du kan aldrig förstå vad det betydde för mig. Jag älskar dig, min son.” 
* * * 
I det ögonblicket förstod jag det viktiga med att säga: “JAG ÄLSKAR DIG” i tid och att ge våra kära den tid de förtjänar. Inget i livet är viktigare än familjen. Ge dem tiden de förtjänar, för det här går inte att skjuta upp till “en annan gång”. 
* * * 
Någon sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn ..."någon" vet inte att när du väl blivit mamma blir inget “normalt” igen.. 
* * * 
Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma ... "någon" har aldrig haft en treåring med sig till affären.  
* * * 
Någon sade att det är tråkigt att vara mamma .... "någon" har aldrig åkt med i en bil som körs av en som nyss fått körkort.
Någon sade att du är en ”bra” mamma, ditt barn ”blir bra” ... "någon" tror att det följer med intruktionsbok och garanti till barnet. 
* * * 
Någon sade att du inte behöver en utbildning för att vara mamma ... "någon" har aldrig hjälpt en tolvåring med matteläxan. 
* * * 
Någon sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första ... "någon" har inte två barn. 
* * * 
Någon sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen ... "någon" har aldrig stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första skoldagen. 
* * * 
Någon sade att en mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig ... "någon" vet inte att ett giftermål ger en ny svärson eller svärdotter under hennes vingar. 
* * * 
Någon sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån ..."någon" har aldrig haft barnbarn.
 * * * 
Någon sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till henne ...  
"någon" är ingen mamma.

torsdag 25 augusti 2011

Krupp

Jaha, då var man musiker"änka" igen.... Jocke åkte i morse och den här helgen är det Vetlanda, Nybro, Ystad och Hässleholm som gäller för honom. Smilla har gjort mig sällskap hemma hela dagen då hon vaknade av ett kruppanfall i natt och kippade desperat efter luft i över en halvtimme ute på balkongen. Fy vad det var läskigt, det har aldrig hänt förr och jag trodde heller inte att det skulle hända eftersom det är vanligast att man får det när man är mellan 1 - 3 år. Hon hostade och snorade och var så hes så hon inte kunde prata efteråt. Det kan komma i natt också så jag kommer att ligga på helspänn har jag en känsla av men jag hoppas verkligen hon slipper.

Bion Bridesmaids igår var rolig om än lite "too much" i vissa scener. Det var lite för mycket kräk, bajs och sexscener för min smak men den var underhållande och om man inte är allt för pryd så kan jag rekommendera den. Skönt att jag såg den efter mitt eget bröllop och inte före ;-)







onsdag 24 augusti 2011

Bridesmaids

Förra veckan när jag var ensam med barnen så lovade jag mig själv att de dagar som Jocke är hemma den här veckan skulle jag försöka hitta på grejer med mina kompisar för att ladda mammaenergi. Nu har han varit hemma i 3 dagar men jag har knappt gjort något roligt utanför hemmet. I och för sig så vill ju Jocke och jag också umgås när vi ses så lite..... men ikväll har jag bokat in bio med tjejkompisarna! Så snart ska jag åka in till stan och möta upp dem, äta god sushi, prata tjejsnack och sen sitta och kolla på film ostört i över 2 timmar med massa godis ;-)
Filmen som vi ska se är Bridesmaides:


Resa bokad!

Nu har vi bokat resa :-) Tjohoo!!!

Det blev en typisk charter resa till Teneriffa men det känns som ett väldigt bra val. Vi vill att barnen ska ha det bra och roligt, att det ska vara barnvänligt, ha minidisco, lekpark och långgrund strand och allt detta kunde Sunwing erbjuda oss! Det blir vår första chartersemester där allt är bokat och klart, så lyxigt men samtidigt så trist ;-) Jag lovade mig själv en gång att aldrig boka en sån resa men då visste jag å andra sidan inte heller hur det skulle kännas att vara småbarnsförälder :-) För att vara extra lata och slippa tänka så mycket så valde vi även "all inclusive" så denna vecka ska vi bara lyxa och få allt serverat! Tjohoo vad vi längtar!

 


tisdag 23 augusti 2011


Kärlekens lov (Atle Burman)

Kärlek är hjärtats berömda förmåga
att vara nåt mer än en pump
kärlek är eld eller tynande låga
som beror på nåt mer än en slump.
Kärlek är kanske det vackraste ord
som språket och ordboken känner
kärlek är bristvara här på en jord
där vi människor sällan är vänner

Kärlek är måndan som motvilligt dagas
och bjuder på vardagens grå
kärlek är dammsugarslang som ska lagas
och bilen som inte vill gå.
Kärlek är arbete, städning och mat
och ungar och urvuxna kläder
kärlek är högtrycks- och lågtrycksklimat
som ger växlande, ostadigt väder

Kärlek är våren då ängarna grönskar
och björken så skönt spricker ut
kärlek är undret vi går här  och önskar
ska hända oss själva till slut.
Kärlek är ungdom och gryende dag
en sång som två hjärtan kan skriva
kärlek är kraft av det sällsamma slag
som ett helt universum kan driva

Kärlek är stjärnor som himmelen tänder
när sommarn förvandlas till höst
kärlek är åldrande makarnas händer
som söker varann och ger tröst.
Kärlek är aftonens hemliga bud
och vilan, den sköna och sälla,
kärlek är dagen som gryr hos  en Gud
som är kärlekens eviga källa

måndag 22 augusti 2011

Bröllopsresa?

Nu är Jocke hemma och det är super skönt! Han blir hemma fram till torsdag så nu blir det kvalitetstid några dagar. Han gick precis iväg för att hämta barnen på dagis och han sa att jag kunde stanna hemma och blogga istället så slipper jag sitta i natt :-) Ha ha.... ja, det kanske är smart :-)

Nu på förmiddagen har vi suttit och letat resor, vi ska fara någonstans med barnen har vi tänkt och vi fick lite pengar i bröllopspresent som skulle gå till en bröllopsresa men vi kanske åker på en weekend bara han och jag lite senare så åker vi på en veckas charter nu med barnen och får lite sol och bad. Vi ska försöka komma iväg innan Max fyller 2 år för sen blir det ju mycket dyrare för honom.

Någon som kan tipsa om ett bra resmål som fortfarande har varmt i oktober och inte ligger så långt bort? Vi var ju till Thailand förra året och vi hade jätte gärna velat åka dit igen men vi kan bara vara borta i en vecka den här gången så därför känns Thailand lite för långt bort, vi vill ha minst 2 veckors semester för att det ska kännas ok att flyga så långt med barnen.

Drömmer mig bort till Thailand för några minuter, vi hade det så underbart där och vi var där i 3 veckor! Max var bara 3 månader då men det gick hur bra som helst att ha med honom :-)

Lite glamour i vardagen är viktigt

Sitter och betalar räkningar och förundras fortfarande över hur livet förändrats.... Innan jag fick barnen så innehöll mina VISA räkningar massa bar & krognotor, delikattesbutiker, NK, Resebutiker, SF, taxi och andra trevliga notor. NU har VISA kortet bytts ut till ICA Banken och blöjor, välling, Semper, apoteket, Ica, H&M och lekland fyller specifikationerna...... ja, ja vad är väl en dans på rosor..... men jag och Jocke är rörande överens om att det är viktigt att fylla vardagen med glamour och ser till att rätt ofta lyxa till det med champagne, hummer och gåslever som vi båda älskar.


söndag 21 augusti 2011

Söndag

Ikväll ska jag försöka hinna sätta mig ner och skriva och göra en sammanställning av bröllopet, jag ska försöka få ihop en fin text och ett bildspel som jag sen kan lägga ut här på bloggen så ni som inte var med kan få en liten glimt på hur vår lyckliga dag var. Tänkte tjuvstarta med att lägga ut bilder på den fina bilen som vi fick äran att åka i.


Det är en Cadillac LaSalle.

lördag 20 augusti 2011

En röst i natten

Det kommer nog bli så att mina blogginlägg skrivs på kvällarna när barnen somnat, då det är tyst och lugnt och man blir inte hela tiden avbruten. Smilla bloggen kommer nog att uppdateras oftare känns det som.

Det blev aldrig något uppehåll i regnet så vi har varit inne hela dagen. En stund blev barnen lite rastlösa och jag började få dåligt samvete över att hålla dem inne men då kom Smilla på den briljanta idén att vi skulle sätta oss och pyssla och efter vi suttit en stund utbrast hon, -vilken underbar dag, mamma!!!
Det värmer i mammahjärtat kan jag lova och efter det gick vi och sov middag alla tre, lyx!

När vi vaknat och ätit middag så blev jag minsann påmind om att det var lördag och de inte fått något lördagsgodis. Det bästa med mina barn är att de tycker pepparkakor är lördagsgodis så vi åt pepparkakor och drack päronsaft till efterrätt :-)

Sen har det blivit mycket mys, vi har målat med vattenfärger, städat, rensat ut urväxta kläder och avslutade kvällen tillsammans genom att kolla på sommarkrysset. Smilla blev jätte glad när hon såg Havannas mamma Jill uppträda och även vår kompis Lars var med så vi vinkade för fulla muggar ;-)

Det har varit lite höstkänsla i luften idag så det har varit rätt mysigt att tända stearinljus och vira in oss i plädar. Jag är en riktig sommartjej och gillar inte kyla och mörker men det är väl bara att acceptera att sommaren är slut och hösten är på intågande.





Bara jag

Klockan är efter midnatt och jag sitter i köket och hör hur regnet smattrar mot fönstret, annars är det alldeles tyst. Barnen sover sedan länge och Jocke befinner sig i Oskarshamn med Rhapsody in Rock gänget. Denna tiden på dygnet är den bästa, jag är en nattmänniska och är som mest inspirerad och pigg när mörkret fallit och barnen somnat. Innan jag fick barnen var jag en strukturerad människa, gjorde "att göra listor" och såg alltid till att de blev gjorda rätt snabbt. Jag visste var varje grej i lägenheten låg och varje foto var insatt i fotoalbum med en handskriven text, jag hade läst varje bok i bokhyllan och räkningarna betalades allt eftersom de anlände på posten. Det var då..... NU ser mitt liv helt annorlunda ut, jag gör fortfarande "att göra listor" men de blir bara längre och längre, jag har ingen aning om var grejer finns, det ligger säkert 500 foton som väntar på att få hamna i album, säkert 10 böcker i bokhyllan som jag inte ens öppnat och hittade nyss en obetald räkning under sängen när jag städade! Kaos men samtidigt ett rätt acceptabelt kaos när man är småbarnsförälder och musikeränka, men grejen är just att jag inte gillar kaos. Men jag har lärt mig att acceptera det, jag prioriterar att vara en bra mamma till Smilla och Max och att hålla hemmet i schack när maken är ute på långa turnér. Huvudsaken är att jag håller huvudet ovanför vattenytan så mitt pedanteri får jag lägga åt sidan i några år till känns det som.


Barnen är nybadade och doftar "härliga hallon" så jag tvekade inte att låta dem få somna i vår dubbelsäng efter vi läst 8 stycken böcker tillsammans. Det är fredagkväll, de har haft sitt fredagsmys som är så viktigt för dem och imorgon är det lördag och inga måsten, inget dagis. De ska få gå i pyjamas länge, vi ska doppa mackor i varm oboy och jag ska inte skälla på dem när de kladdar ner hela köket. Om det fortsätter att regna så här så ska vi sätta på en bra film och bara sitta och mysa i soffan hela dagen eller så sätter vi på oss gummistövlar och regnkläder och går ut och hoppar i vattenpölar.

De saknar pappa Jocke, det gör jag med.... så därför är det viktigt att vi sover nära varandra inatt och verkligen visar vår kärlek och trygghet till varandra. Puss och kram alla där "ute", nu ska jag krypa ner till mina barn. God natt och sov gott









fredag 19 augusti 2011

Nyheter hos Living and Room

Åh, jag vill typ ha allt i nya Living and Room katalogen! Så mycket snyggt!
Boka in ett party du med, som värdinna får man handla till halva priset!
Maila mig: annelieniehoff@gmail.com




torsdag 18 augusti 2011

Hej!

Efter att ha varit "spökbloggare" åt min dotter Smilla i snart 5 år (jag började blogga samma dag som jag visste jag var gravid) så är det nu dags att skapa en egen blogg ur min synvinkel. Det är lättare att blogga ur ett barns synvinkel för de ser så lätt på allt och allt är så enkelt och roligt. Som mamma är livet inte riktigt lika enkelt och man skrattar inte hela tiden, bara nästan ;-)

Jag kommer att fortsätta med Smilla-bloggen också så läs gärna båda eller fortsätt bara att läsa hennes om det visar sig att min blir urtrist.

Min blogg kommer att handla mycket om inredning, bak- och matlagning, storstadspuls, lantliv, mitt bröllop och mitt vardagsliv som mamma.

Kontrasterna mellan glamouren i storstaden och foppatofflorna på landet blir ofta väldigt stora men det är så mitt liv ser ut och jag älskar det!!!

Häng med!!!